4 Replies to “(Srpski) Bačka i Banat: reka Tisa, Novi Bečej i okolina

  1. Prošle nedjelje sam bio u posjeti Bečeju koji je takođe jako interesantan i ima dosta toga za vidjeti. U Novom Bečeju nikada nisam bio, ali planiram i njega posjetiti, kao i obližnji lokalitet Arača. Ovaj spomenik Crna Ćuprija je fascinantan, jedanput sam ga vidio iz automobila, ali zbog okolne infrastrukture nisam mogao dobro vidjeti o čemu je riječ. Da znam znao, zaustavio bih se da ga pogledam bolje.

    1. Da, verujem da je i Bečej super, doći će i on nadam se uskoro na red 🙂 Crna ćuprija je, bez preterivanja, jedna od mojih najvećih fascinacija sa putovanja cele prošle godine, ali i najveći šok kako se uopšte dogodilo da mu se nametne onakvo okruženje, u kome očigledno ciljani odabir prostora na kome je spomenik postavljen potpuno gubi smisao.

  2. Divne su ti fotke Irena! Baš si inspiracija 🙂
    Nadam se da ću uspeti bar delić svega ovoga da obiđem. Za ovaj spomenik Porodica, saznala sam skoro, videla na jednom IG profilu, i bilo mi je neverovatno da nikada nisam čula za ovo mesto i od tada želim da ga obiđem.

    Mwa :*

    1. Jooj hvala!!! <3 Kad mi tako kažeš malo me tremica uhvati hihi ali i inspiracija i želja da nastavim 🙂 Jedva čekam one tvoje lepe fotke zgrada i fasada, ima puno inspirativnih u Novom Bečeju, i nadam se da ćeš obići i one muzeje, meni žao što nisam, ali jednostavno ne može se sve...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *