PLANINARENJE & PUTOVANJA

Search

PLANINARENJE & PUTOVANJA

O meni

Svet je veliki, a slobodnih dana malo. Zato se trudim da ih maksimalno iskoristim kako za boravak u prirodi, tako i za obilaske različitih mesta u Srbiji i svetu, a svoje utiske sa planinarenja i putovanja na ovom blogu delim sa vama.

Zovem se Irena, i najbolja odluka koju sam u životu donela bila je kada sam sa 16 godina otišla na prvo planinarenje, jer mi je ta aktivnost donela u život puno sreće, novih saznanja, avantura, a pre svega prijatelja i divnih ljudi. Zato mislim da je i najbolji savet koji mogu da vam dam – da se učlanite u neko planinarsko društvo, i da krente s njima na organizovane ture. Većina tekstova na ovom blogu opisuje planinarenja na koja sam išla sa svojim planinarskim društvom Pobeda iz Beograda, ali ima i manje zahtevnih ruta i šetnji prirodom u sopstvenoj režiji, koje vam mogu poslužiti kao ideje za izlet.

Ja lično volim da odem i na Avalu i na visokogorske planinarske akcije, i podjednako idem i na zahtevnije ture i na potpuno lagane šetnje po prirodi. Volim vrhove ali ih ne jurim po svaku cenu, jer ono što smatram najvrednijim je zapravo sam proces planinarenja i užitak koji kretanje po prirodi pruža.

Na ovom blogu ćete naći: savete u vezi sa opremom i pripremom za planinarenje, iskrena mišljenja o mestima koja obilazim bez ikakvog ulepšavanja, fotografije koje prikazuju realni izgled različitih destinacija, otvorenost ka različitostima svih vrsta – posebno prilikom odlazaka u inostranstvo, jer je otvorenost uma jedini način da nas putovanja istinski obogate. Sve ostalo je puko premeštanje s mesta na mesto.

Na ovom blogu nećete naći: podršku da počnete da planinarite bez svesti o svojoj fizičkoj spremnosti i bez osnovnih znanja o opremi, fotošopirane slike koje čine destinacije neprepoznatljivim, oduševljavanja svim mogućim mestima i hvalospeve o svemu i svačemu. Jer svi koji malo više putuju dobro znaju da razloga za oduševljenja ima podjednako koliko i razloga za razočaranja na skoro svim mestima, kako u Srbiji tako i u svetu.

Za pitanja, konstruktivne kritike, sugestije, pohvale – pišite mi u komentarima na postove i videe. Vaše mišljenje mi znači, i na svaki komentar ću odgovoriti.

Nadam se da ćete ovde pronaći dovoljno korsinih informacija, koje će vas podstaći da svoje slobodne dane iskoristite za otkrivanje novih svetova – jer oni se ponekad nalaze čak i u istom gradu ili u neposrednoj okolini.

Kontakt

Upiti za saradnju: tamovamoblog@gmail.com.

Možete me pratiti na Facebook stranici i na Instagramu.

© 2024 - Tamo Vamo - All rights reserved

© 2024 - Tamo Vamo - All rights reserved